uitlaatservice
uitlaatservice

Uitlaatservice

Onze uitlaatservice staat voor gezelligheid, veiligheid en wandelingen op maat. Alle rassen zijn welkom. Om de wandelingen leuk, afwisselend en uitdagend te houden, doen we diverse aandachtsoefeningen, spelletjes en kan er natuurlijk gezwommen worden. Ook hebben we altijd lekkers en wat water mee voor de honden en worden er genoeg foto’s gemaakt, zodat u niets hoeft te missen van uw viervoeter.

Buiten dat de uitlaatservice zich perfect leent om de sociale vaardigheden te ontwikkelen en bij te houden, kan het ook voor puppy’s en jonge honden erg goed zijn om het “alleen thuisblijven” aan te leren. Na de wandeling hebben ze genoeg prikkels, afleiding en beweging gehad om heerlijk weg te dromen in hun eigen mandje.

De honden worden met onze speciaal ingerichte bus opgehaald en thuisgebracht. We lopen in groepjes waarbij er voldoende tijd en aandacht is voor uw hond en het ook veilig en overzichtelijk blijft. Voor puppy's, revaliderende honden of honden die het geen uur volhouden, hebben we een speciaal 30 min rondje. Hierdoor krijgen ook zij een mooie, gezellige en professionele wandeling. Om fijne groepen te maken, worden de honden geselecteerd op basis van hun karakter. Daarom zal er een intake bij u thuis plaatsvinden om het karakter van de hond te zien in eigen leefomgeving.

Wij brengen uw hond handdoekdroog weer bij u thuis. Als uw hond met onze uitlaatservice meeloopt krijgt hij een penning om met onze naam en telefoonnummer.

dagopvang
dagopvang
dagopvang

30 minuten rondje

Het 30 minuten rondje is speciaal voor pups, revaliderende of oudere honden, of honden die het geen uur volhouden, maar wel graag interactie hebben met soortgenoten. We halen de honden thuis op en gaan daarna met een klein groepje naar het park. Daar gaan we ongeveer een half uurtje lopen, spelen en met en van elkaar leren. Daarbij zullen er leuke en positieve aandachtsoefeningen gedaan worden, kijkend naar ieders niveau. Voldaan worden de honden weer thuisgebracht.

Het 30 minuten rondje is ontstaan doordat er voor deze grote groep honden eigenlijk weinig passends is. Vaak is men beperkt tot een individuele uitlaatservice waarbij er dan vaak te weinig tijd is om met de hondjes naar het park te gaan en missen ze dan ook de goede interactie met hun soortgenoten waar vele dit toch nodig hebben en ook erg veel van blijken te genieten. Door het gemengde groepje is er een mooie balans in leeftijd waardoor bijvoorbeeld jongere honden leren van oudere honden.

Voor jonge honden is het zelfs heel belangrijk om goed gesocialiseerd te worden. Dit gaat veel verder dan een puppycursus of het loslaten in losloopgebieden. Met het 30 minuten rondje gebeurt dit gecontroleerd en onder professionele begeleiding zodat de honden fijn spelen en de hondentaal leren. Ook is het een mooie opstap om het ‘alleen thuis blijven’ beter aan te leren doordat bij thuiskomst de honden moe en voldaan zijn. Daardoor kunnen ze weer lekker verder slapen. Voor revaliderende, oudere of honden die het geen uur vol houden, is het net zo leuk en belangrijk om een mooi uitje te hebben waarbij ze even lekker kunnen spelen, snuffelen en hond zijn. En ook zij komen weer voldaan thuis.

dagopvang
dagopvang

Dag- en nachtopvang

Wij snappen dat uw hond niet gewoon een huisdier is, maar uw beste maatje. Daarom doen wij er alles aan om uw hond een zo fijn mogelijke tijd bij ons in het gezin te geven. Wij vangen alle soorten honden op in een huiselijke sfeer. Uw hond wordt behandeld als onderdeel van ons gezin. Uiteraard bespreken we dit tijdens de intake. Uw hond wordt meegenomen met onze uitlaatservice. Er is voldoende stromend zwemwater in de buurt dus de honden die dat leuk vinden kunnen ook even zwemmen. Ook beschikken we over voldoende spellen, speeltjes en snuffelmatten om uw hond uit te dagen. Op rustige dagen kunnen we ook met de hond fietsen. Kortom, er is voldoende te doen voor de hond.

Wij maken veel foto’s en filmpjes, zodat u zelf niets hoeft te missen. Overigens zijn we natuurlijk bereikbaar voor alle vragen omtrent uw hond, zodat u met een gerust gevoel een dag, weekend, of zelfs een hele vakantie weg kunt. Omdat we een goede harmonie in onze opvang belangrijk vinden, wordt er gekeken naar het karakter en de raseigenschappen. Bij interesse zal er tijdig geïnformeerd moeten worden naar de beschikbaarheid. Honden die vast mee lopen met de uitlaatservice hebben voorrang in de opvang. We komen dan eerst bij u thuis om de intake te doen, om wensen te bespreken, vragen te beantwoorden en voornamelijk om uw hond in zijn eigen omgeving te zien.

Waar we lopen

Wonen jullie in Schermerhorn, De Goorn, Avenhorn, Heerhugowaard of Hoorn, dan is uw kanjer meer dan welkom in de uitlaatservice. We halen dan uw hond bij uw thuis op en vervolgen we onze weg naar een leuk park.